Συμβουλές

Πως να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα για μένα

epilogi aromatos

Φοράτε το ίδιο άρωμα εδώ και «αιώνες» και θέλετε μια αλλαγή; Ή μήπως δεν έχετε επιλέξει ποτέ ένα άρωμα και απλά φοράτε αυτό που σας χάρισε κάποιος κάποτε; Σε όποια και από τις δύο κατηγορίες και να ανήκετε, διαβάζοντας τις παρακάτω οδηγίες για το πως να επιλέξετε άρωμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ψάχνετε στα τυφλά αλλά θα ξέρετε από που να ξεκινήσετε. Έχουμε δημιουργήσει τον παρακάτω οδηγό για την σωστή επιλογή αρώματος, ο οποιος θα σας βοηθήσει να βρείτε το επόμενο άρωμα σας.

Ποτέ μην δοκιμάζετε πάρα πολλά αρώματα ταυτόχρονα

Ισχύει ο κανόνας των τριών!
Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε αποστολή για τρελό shopping και αναζήτηση του ιδανικού αρώματος, αξίζει να περιορίσετε τις δοκιμές αρωμάτων σας σε έως και τρεις ταυτόχρονα. Δοκιμάστε τα στο δέρμα για τουλάχιστον 24 ώρες για να δείτε την εξέλιξη του αρώματος στην επιδερμίδα σας. Και αν η πρώτη τριάδα δεν σας άρεσε τότε δοκιμάστε άλλα τρία έως ότου βρείτε αυτό που θα είναι το επόμενο άρωμα σας.

Επισκεφτείτε τους ειδικούς μας στο κατάστημα μας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις επιλογές σας και να επιλέξετε άρωμα. Όπως γράψαμε και παραπάνω πρέπει να περιορίσετε τις επιλογές σε τρεις για να τις δοκιμάσετε στο δέρμα σας.

 

Δοκιμάστε το άρωμα σας για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν το αγοράσετε

Κάθε άρωμα έχει νότες κορυφής, μεσαίες νότες και νότες βάσης. Μόλις ψεκάσετε ένα άρωμα, το πρώτο που μυρίζετε είναι οι νότες κορυφής. Καθώς το άρωμα ηρεμεί, τότε μυρίζετε τις μεσαίες νότες και τελικά τις νότες βάσης. Ποτέ μην αποφασίζετε ή απορρίπτετε ένα άρωμα από τις νότες κορυφής, αφήστε πάντα το άρωμα να εξελιχθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.

 

Κατανοήστε τις νότες και τις οσφρητικές οικογένειες αρωμάτων

Προτού αναζητήσετε ένα νέο άρωμα, προσπαθήστε να μελετήσετε καλύτερα τα αρώματα που έχετε τώρα στην συλλογή σας. Μόλις εντοπίσετε ποια σας αρέσουν, αναζητήστε τα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, βρείτε το άρωμα σας και δείτε σε ποια οσφρητική οικογένεια ανήκει. Με τον τρόπο αυτό θα βρείτε τις οσφρητικές οικογένειες που σας αρέσουν και θα μπορέσετε να αναζητήσετε αρώματα μονάχα σε αυτές.

Αυτές είναι οι οσφρητικές οικογένειες των αρωμάτων:

Ανατολίτικα Αρώματα
Αρώματα με νότες Βανίλιας
Αρώματα με νότες Δέρματος
Αρώματα με νότες Εσπεριδοειδών
Θαλασσινά Αρώματα
Λουλουδάτα Αρώματα
Αρώματα με νότες μπαχαρικών
Ξυλώδη Αρώματα
Συπρέ Αρώματα
Φουγκερ Αρώματα
Φρουτώδη Αρώματα

 

Μην ακολουθείτε τις τάσεις, ακολουθήστε τα αγαπημένα σας αρώματα

Δεν πρέπει ποτέ να επιλέγετε ένα άρωμα με βάση τις απόψεις άλλων ανθρώπων. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέγετε αρώματα με βάση τις τάσεις της μόδας ή τις διαφημίσεις. Το άρωμα μας είναι μια προσωπική επιλογή, πρέπει να αρέσει σε εμάς τους ίδιους πρώτα απ’ όλα και να μας χαρακτηρίζει. Όταν καταλήξετε σε ένα άρωμα που θα σας αρέσει πραγματικά, τότε δύσκολα θα το αλλάξετε στο μέλλον.